VISSTE DU AT UGRESS I BED KAN VÆRE BRA BÅDE FOR MAGE OG HAGE?

ugress i bed

Ugress i bed, ikke en setning som normalt vekker glede. Når du derimot snart vet hvordan du kan forebygge, og ikke minst bruke ugresset – kan det være du i fremtiden tenker på både skvalderkål og løvetann som noe positivt.

ugress i bed
Hage til glede og besvær. Ugress kan derimot skape mer glede enn du først trodde.

UGRESS I BED ER VENN OG FIENDE

Enten du har en stor eller liten hage, kan det være du er plaget med mye ugress. Den beste måten å forebygge på, er å starte tidlig med lukingen. Er du flink og utholdende, kan luking gjøre at plantene til slutt sulter i hjel, som det fortelles mer om i denne artikkelen fra Hageliv og uterom. Du kan også bruke markdekke, så ugresset ikke slipper til. Direkte på jorden kan du for eksempel bruke gressklipp eller kakaobark. Å plante tett og benytte bunndekkende planter er også en mulighet.

Selv om du kanskje vil kaste opp av synet av løvetann, kveke, skvallerkål og kjempeturt er disse ansett som nyttevekster både på resturanter og av «vanlige folk».  Høres ugress-pesto fristende ut? Her er en oppskrift å teste ut!

ugress i bed

I Danmark kan du for eksempel få kjøpt løvetannsirup i enkelte butikker. Så hvorfor ikke forsøke å lage det selv, eller hva med en løvetanndrink?

UGRESS SOM GJØDSEL

Ugress kan også brukes som gjødsel. Legg ugress i en bøtte, hell over vann og la det bli værende i rundt 14 dager. Husk å rør rundt av og til. Sil deretter ut planterestene. Væsken som er igjen tynnes ut i forholdet 1:10, før det brukes som gjødselvann i hagen.

Næringsinnholdet i gjødselvannet avhenger av hvilke planter som brukes.

For eksempel blir gjødselvann av valurt rikt på fosfor og er derfor ekstra godt egnet til frukt, bær og blomstrende planter.

LÆR MER PÅ HAGEKURS

lettstelt hage

Kunne du tenke deg å lære mer om hage, og få god veiledning på veien mot en grønn drøm? Da er vårt nettkurs «Hagekurs» noe for deg.

I dette nettkurset er det mye å lære om du er nybegynner og ønsker å vite mer om alt fra hva du trenger av utstyr til smarte valg i oppstarten. Er du mer erfaren, men vil vite mer? Våre eksperter har råd for alle nivå.

Nettkurset er videobasert, og du kan gjennomføre det i eget tempo, akkurat når det passer for deg.

Meld din interesse her, så er du først i køen når kurset lanseres om kort tid

Vil du vite mer om farger, interiør eller yoga? Se alle nettkurs fra Gnist her.

Tekst: Ann-Mari Gregersen Foto: Pexels

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *