UJJAYI:RETT PUSTETEKNIKK I DYNAMISK YOGA

nettkurs yoga pustetekninkk

Ujjayi-pust er en sentral del av dynamisk yoga. Ulike yogaformer har ulike pusteteknikker, og dette er en type pust som brukes i yogaretninger som Vinyasa. Vinyasbetyr flyt, og er en form for yoga der posisjonene er satt sammen i små sekvenser, som da foregår sømløst og flytende.

5 TING VERDT Å VITE OM UJJAYI

  • Det er en veldig avslappende pusteteknikk.
  • Oversatt fra sanskrit til norsk blir ujjayi «pusten som seirer». Havpusten er et annet navn, da måten en puster på til slutt høres ut som lyden av havet.
  • Teknikken fokuserer på å pusten gjennom nesen, og på å synkronisere pust og bevegelse.
  • Den gjør at pusten over tid blir roligere og lengre. Har du kontroll på denne pusteteknikken, vil det hjelpe deg å slappe dypere av i utfordrende stillinger eller strekk.
  • Noen yogaretninger har pusteøvelser som en egen del av timen, mens ujjayi er med deg gjennom alle øvelsene.

 

 Ujjayi-pusten skal både gi energi, og være avslappende samtidig. Akkurat som å ha en hund.

LÆR TEKNIKKEN I YOGAKURS PÅ NETT

Vil du lære å mestre den flotte pusteteknikken Ujjayi, når som helst og hvor som helst? Treningsmagasinet Shapeup lanserer snart yogakurs i samarbeid med Gnistkurs.no! 

Vår dyktige og erfarne yogainstruktør Silje Thorstensen vil lose deg trygt gjennom denne pusteteknikken. Hun har en allsidig treningsbakgrunn, og har vært i bransjen siden 2004. Til vanlig underviser Thorstensen i flere typer yoga, og hennes undervisning har en god, pedagogisk oppbygning.

Det kreves ingen forkunnskap. Du kan være lite eller godt trent, og husk at yoga passer for alle kroppstyper.

Nettkurset er videobasert, og du kan gjennomføre det i eget tempo, akkurat når det passer for deg. Meld din interesse og les mer om yogakurs på nett.

Vil du vite mer om farger, interiør eller få vite hvordan du får en fin hage? Det kan du nemlig også lære på nett. Se alle nettkurs fra Gnist her.

Tekst: Ann-Mari GregersenFoto: Pexels

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *