SEKS TIPS TIL EN LETTSTELT HAGE
Det er mange grunner til å ønske seg en lettstelt hage. Du liker å ha det grønt rundt deg, men tiden strekker ikke til eller du liker mest å nyte resultatet mer enn veien frem? Med seks tips i bakhodet før du planlegger rekreasjonsområdet ditt, er du på god vei mot en lettstelt hage.
Tord Kvien har en nydelig hage i Nord-Norge, og deler tips og inspirasjon på sin flotte Instagram-konto. Her er både tidsbesparende tips, samt hva han har prøvd og feilet seg frem til i arktiske Nordskjosbotn.
- Ett av Tord Kviens råd i et intervju for Klikk, er å planlegge godt i forkant. Tenk etter hva som er ditt behov, ønsker og hva du faktisk har tid til.
- Velg én art over et større område i hagen. Det letter både innkjøp og vedlikehold.
- Unngå for mange frittstående planter i plenen. For det tar tid å klippe rundt småøyer. Velg heller store felt i hagen hvor ulike enkeltplanter kommer opp gjennom grusdekket.
- For å holde grusganger fri for ugress, kan en legge grunnmurplast under grusen.
- Velg hardføre planter, stauder og hekker. Robuste vekster slipper du ofte å grave opp og plante nye. Det er svært arbeidsbesparende.
- Liker du både blomster og urter? Sett disse i trekassetter. Har hver vekst ett rom, blir det lett å få både oversikt og system. Du kan også plante generelt bare i krukker og bed.
LÆR MER OM HAGE NÅR DET PASSER DEG
Kunne du tenke deg å lære mer om hage, og få god veiledning på veien mot en grønn drøm? Da er vårt nettkurs «Hagekurs» noe for deg.
I dette nettkurset er det mye å lære om du er nybegynner og ønsker å vite mer om alt fra hva du trenger av utstyr til smarte valg i oppstarten. Er du mer erfaren, men vil vite mer? Våre eksperter har råd for alle nivå.
Nettkurset er videobasert, og du kan gjennomføre det i eget tempo, akkurat når det passer for deg.
Meld din interesse her, så er du først i køen når kurset lanseres om kort tid
Vil du vite mer om farger, interiør eller yoga? Se alle nettkurs fra Gnist her.
Hovedbilde: Planter du i kasser, får du både oversikt og god kontroll på ugress. Foto: Unsplash
Tekst: Ann-Mari Gregersen