YOGA FOR NYBEGYNNERE: 5 SPØRSMÅL ALLE LURER PÅ

Yoga for nybegynnere

Vil du lære mer om yoga for nybegynnere? Det er noen spørsmål som googles ofte, og her er svarene som vi håper gjør deg litt klokere.

5 SVAR OM YOGA FOR NYBEGYNNERE

yoga for nybegynnere
Velg bukse og en overdel som er komfortbel å trene i.

Trenger jeg mye forkunnskap? Nei. Dyktige instruktører vil lose deg frem enten du tar yoga for nybegynnere som nettkurs eller er i et studio.

Må jeg kjøpe dyre yoga-klær? Nei. Når det er sagt, er det praktisk med en komfortabel og elastisk bukse. En god sports-bh er også smart. Vil du ikke bare trene i bh, velger du en overdel du trives i. Uansett trening, er det smart å velge syntetiske plagg, som transporterer og absorberer svetten. Trener du i bomull, vil du kjapt føle at svetten gjør at plagget klistrer seg til kroppen og blir tungt, og dermed blir du også fortere kald.

Trenger jeg en yogamatte? Ja, det er i alle fall det lureste. Noen yogatyper og øvelser er mer krevende enn andre, men uansett er det viktig å ha et stødig underlag når du skal gjøre solhilsen A og solhilsen B. En yogamatte vil sikre deg et godt grep, og trenger ikke koste skjorta.  

Hvilken effekt har yoga? Det er mange mål med yoga en kan sette seg. Du kan få bedre pust og kondis, bli smidigere og få økt energi. Forskning har også vist at yoga kan ha positiv effekt i behandling av depresjon. Yoga kan også bedre bevegeligheten og helsen til personer med leddgikt. For deg som ikke kan gjøre energikrevende øvelser, har forskere funnet ut at yoga også kan forebygge hjertesykdom.

Kan yoga erstatte styrketrening? Ja, men det kommer an på hvilke styrke du er ute etter. En studie fant for eksempel ut at yoga kan være like effektivt som å bruke lette frivekter og motstandsbånd for å forbedre styrken. Men husk: i yoga handler mange stillinger mer om å gi slipp heller enn å prestere.

YOGAKURS PÅ NETT

yogakurs med silje thorstensen
Bli med på yogakurs med Silje Thorstensen. Foto: Tonje Lien Wold.

 Det er altså mange grunner til å begynne med yoga. Treningsmagasinet Shapeup har lanseret yogakurs i samarbeid med Gnistkurs.no! 

Vår dyktige yogainstruktør, Silje Thorstensen, vil lose deg gjennom herlige yogaøvelser som gjør godt for både kropp og sjel, fra pusteteknikk til yogastillinger. Hun har en allsidig treningsbakgrunn, og har vært i bransjen siden 2004. Til vanlig underviser hun i flere typer yoga, og alle hennes yogakurs har god, pedagogisk oppbygning.

Det kreves ingen forkunnskap. Du kan være lite eller godt trent, og husk at yoga passer for alle kroppstyper.

Nettkurset er videobasert, og du kan gjennomføre det i eget tempo, akkurat når det passer for deg. Her finner du yogakurset «Find Your Flow».

Tekst: Ann-Mari Gregersen Foto: Unsplash

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *