ELIN VATNAR NILSEN: BAKEEKSPERT

krem elin vatnar nilsen

Elin Vatnar Nilsen, bedre kjent som Krem-Elin, er konditor, kokebokforfatter og bakeblogger på Krem.no. Hun er gift, har to tenåringsbarn og en katt ved navn Dixie.  

5 KJAPPE MED KREM-ELIN, ELIN VATNAR NILSEN

  1. Guilty pleasure:  Åh, der har jeg mange! Mumser sjokolademus hele dagen, og er glad i Haribo stjernemiks. 
  2. Favoritt-kake/bakverk: Sarah Bernard.
  3. Ingen fredag dag uten…: Instakontoen min får du både meninger, hjertesukk og katten min. Stort sett hver fredag kjører jeg fredagspolka. Da tuller og fjaser og synger jeg og spiller luftgiftar. Jeg mister noen følgere, men jeg liker å formidle at du ikke dør av å drite deg ut. Jeg viser hele meg, er ujålete og ærlig. Akkurat som bakekursene mine!
  4. Kjøkken-tingen jeg elsker: mikrobølgeovnen min! Den er en strøm-synder i stort format, men i den smelter jeg all sjokolade. Gelatin skal alltid være rykende varm, og da er du nesten avhengig av en mikrobølgeøvn. Den er egentlig konditorens beste venn. 
  5. På ønskelista: Svømmebasseng i hagen!

TIPS! Sjekk ut Krem-Elins bakekurs her!


Elin Vatnar Nilsen er kjent fra Krem.no, og er vår sjarmerende og dyktige bakeekspert.

 

Proffer gjør også feil

Hva jobber du med akkurat nå

Jeg lager daglig innhold til blogg og Instagram. Målet er å formidle bakeglede, kunnskap og ærlighet. På mine stories får du også se når ting går gærnt. Har jeg en dårlig dag, så skjuler jeg det ikke. Jeg er konditor og proff, men vi feiler som alle andre. Det er også essensen i det jeg lærer bort: alle må feile for å lære. Det er en helt naturlig del for å komme seg videre kunnskapsmessig. 

Når skjønte du første gang at baking var din vei

Det øyeblikket husker jeg! Jeg vokste opp i et bakeri med en far som konditor, og som 12-åring var jeg til stede da en en ansatt tok fagbrev. Da så jeg virkelig vidden av dette store og fantastiske faget, og sa til meg selv «dette skal jeg også gjøre».

Konditor-karriere sånn kort fortalt 

Jeg har svennebrev som konditor, vært Norgesmester som junior i konditorkunst og jobbet i familiens bakeri i mange år. Har også vært konditor på The Dorchester i London. Utenom bake- og konditorverden gjorde jeg i 14 år alt mulig annet, fra innkjøp og salg til markedsføring. Alt det gjorde meg rustet til å starte for meg selv i 2012. Da gjorde jeg krem.no til arbeidsplassen min. Det som fra 1999 var en statisk nettside med oppskrifter, ble fra da av en blogg som så langt har ført til 3 bøker, tv-programmer og 8000 unike brukere om dagen.

Hva er Elin Vatnar Nilsen ekstra god til?

Jeg er veldig god til å forenkle. Og til å pynte. Jeg elsker å pynte. Å bake kaken kan andre gjøre, sier jeg av og til, så lenge jeg får pynte. 

Våken midt på natta? Gå på kurs!

Hvorfor ville du lansere Gnistkurs

Jeg har mange følgere som hele tiden spør meg om jeg har kurs. De ønsker å lære alt fra konsistens på vannbakelsrøre til hvordan lykkes med makroner. Bakekurs hos meg vil handle om det grunnleggende. Stort sett alt du lærer hos meg, vil så være grunnlaget for alt du trenger når du skal lage fancy kaker. Min misjon er å få folk til å forstå at har du bittelitt kunnskap i bånn, har du en større forutsetning for å lykkes. Lager du sparkling cupcakes med sparkling buttercream og ikke skjønner hvorfor smørkremen skiller seg, så sliter du. 

Jeg leser jo selv også mye på nett, og ser at det generelt er mye feilinformasjon der ute. Selv er jeg faglært, og vil få frem at det er en kunnskap i bånn i alt jeg gjør – som vil komme deltakerne til gode.

bakekurs nettkurs krem.no
Elin Vatnar Nilsen er konditor, men også hun gjør feil. Det er nemlig slik en lærer, er hennes motto.

Hva er bra med bakekurs på nett

Se, lær og bak akkurat når det passer deg. Er du for eksempel i overgangsalderen og igjen våkner klokken 3 på natta, da er det bare å flikke opp laptopen og så har du jammen meg fått utnyttet de timene. Ellers håper jeg jo at deltakerne vil glede seg til å sette av tid og kose seg med bakekurs, og gjerne også bli et sted for inspirasjon. Selv ser jeg på Masterchef Australia, uten at jeg har tenkt å gjenskape alt jeg ser.

Bakekurset kan kanskje også være en bra gaveidé? Kanskje noen du kjenner har lyst til å starte med baking, og så sier noen «Prøv Gnist-bakekurs, hun  Elin er ikke så farlig». Det kan jo være noe for en vennegjeng også! 

Er du for eksempel i overgangsalderen og igjen våkner klokken 3 på natta, da er det bare å flikke opp laptopen og så har du jammen meg fått utnyttet de timen

Hvilke tilbakemeldinger vil du bli ekstra glad for etter kurset?

Målet er at folk skal gå ut på kjøkkent, ta ut bakebollen og tenke at dette får jeg jo til. Mange synes at det høres vanskelig ut å lage sukkerbrød, men kan du lage eggedosis, da kan du faktisk lage sukkerbrød. Så jeg ville blitt veldig glad hvis noen hadde forsøkt noe for første gang, og fått det til.

Hva gjør du når du ikke er på jobb

Jeg kaller meg selv lat, og er et sofamennenske. Så jeg sitter stort sett med telefonen, eller ser på tv uansett hva som går. Jeg har drevet med teater i mange år, og elsker å følge med på alt av underholdning. Ja, og så er jeg lidenskapelig opptatt av Meldodi Grand Prix! 

Bakekurs med Elin fra Krem.no
Bli med på bakekurs med Elin fra Krem.no

Gnistkurs med Elin Vatnar Nilsen

Vil du lære mer om bakingens verden, kan du melde din interesse for bakekurs med Elin Vatnar Nilsen. Bakekurset er grunnleggende, og vil være for deg som vil lære mer om baking. Det passer også for deg som er nybegynner og har lyst til å lære å bake. Elin vil blant annet vise baketeknikker, enkle oppskrifter, samt tips og triks til hvordan du kan lykkes med bakingen.

I Gnists kursunivers kan du også lære om trening, samt farger og interiør.

Tips! Her kan du bli bedre kjent med vår yogaekspert Silje Thorstensen.

Tekst: Ann-Mari Gregersen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *