SILJE THORSTENSEN: YOGAEKSPERT

yogakurs på nett med silje thorstensen fra shapeup

Bli bedre kjent med yogalærer Silje Thorstensen, som også er programleder i Treningspodden og fysisk trener. Hun er gift og har tvillinger.

5 KJAPPE MED SILJE THORSTENSEN

  1. Guilty pleasure: Solo super! 
  2. Brenner for: jeg brenner egentlig veldig for akkurat det jeg driver med nå gjennom yoga. Et helhetlig perspektiv på helse og menneske gjennom å ivareta både kropp og sinn. 
  3. Dagen starter alltid med: kaffe og meditasjon! 
  4. På ønskelista: hund.
  5. Favoritt-yogaposisjon: hm, vanskelig å velge. Jeg elsker mhalasana og kapotasane, også kalt duen på norsk. Begge er gode hofteåpnere som gir en god følelse.

TIPS! Sjekk ut Silje Thorstensen yoga-kurs her, som er utgitt av Gnistkurs i samarbeide med treningsuniverset, ShapeUp

nettkurs yogakurs med silje thorstensen
Yoga gir Silje Thorstensen både ro og trygghet, men det var ikke klaff første gang.

Likte ikke yoga første gangen

Hva jobber du med akkurat nå?

Akkurat nå er jeg gruppetrenings-instruktør og yogalærer. Jeg underviser fysisk og digitalt, på treningssenter og yogastudio. Jeg er medeier på Myrens treningssenter i Oslo, der jeg også underviser ukentlig.  Jeg holder i tillegg mye workshop, kurs og har eventer på helgebasis, samt har en podcast som heter Treningspodden i samarbeid med Shape Up. Psykologi har alltid interessert meg, så jeg tar også en bachelor i psykologi på deltid ved siden av jobb.

Når hørte du ordet «yoga» første gang? 

Åhh, det husker jeg ikke, men vet at jeg testet yoga for første gang 2004. Da var jeg i India, og var nysgjerrig på fenomenet.

Hvordan hadde du det etter din første yogatime? 

Jeg likte det faktisk ikke så godt! Det klaffet ikke helt for min del der og da, og interessen kom først igjen mange år senere. Jeg tror ikke jeg var moden og klar for en så dyptgående praksis før jeg ble litt mer voksen. Det er også en erfaring rikere: en må kanskje teste yoga noen ganger før en oppdager hva det egentlig handler om.

Fortell litt om karrieren din til nå!

Jeg har lang fartstid i treningsbransjen som gruppetrener-instruktør, personlig trener og i administrative roller siden 2004.  Jeg holdt lenge på med yoga på egen hånd, men fikk ikke tid til så mye som jeg ønsket. I 2018 tok jeg permisjon fra stillingen på treningssentret, og reiste med mann og tvillingene mine som da var 4 år, på reise i ni måneder. Vi var innom både Australia, Sri Lanka og Indonesia. På Bali tok jeg YTT-trening (Yoga teacher training) innen Vinyasa og Yin Yoga, og underviste så på et yoga/surfested på Sri Lanka. Etter reisen bestemte jeg meg for å si opp heltidsjobben min i treningsbransjen for å satse mer på yoga på heltid.

yogakurs med silje thorstensen
Etter en lengre reise med familien i Asia, bestemte Silje Thorstensen seg for å satse på yoga. Foto: Tonje Lien Wold

Når ting raser på utsiden

Hvorfor ble det yoga?

Fordi yoga i veldig høy grad kombinerer mental og fysisk helse. Jeg har jo jobbet med fysisk trening og helse siden 2004. Det er spennende, men for meg ble det mye mer spennende da jeg fikk inn psykologi og du kunne inkludere hele mennesket. Det er derfor jeg nå studerer faget. For meg har det blitt en åpenbaring hvor viktig det mentale er, i kombinasjon med det fysiske. Meditasjon – yoga – har styrket meg til å ha litt mer ro på innsiden i kaotiske situasjoner. Det gjør meg mer trygg, selv om ting noen ganger kan rase på utsiden. Det gir meg også ro, selv om verden er litt utrolig. Dette er en viktig del av undervisningen min på Gnist-kurs, og i min egen praksis.

Hva er Silje Thorstensen ekstra god til?

Det har nok vært en fordel for meg at jeg har bakgrunn i treningsbransjen, og kan mye om hvordan kroppen fungerer. Alle har ulike utgangspunkt og dette tar jeg veldig hensyn til. Timene mine legges opp på en pedagogisk måte som treffer de fleste, uavhengig av bakgrunn og nivå. Jeg underviser både i dynamiske yogaformer som Vinyasa, og helt rolige yogaformer som Yin og Nidra. Dette gir også en god balanse mellom hvile og aktivitet.

Hvorfor ville du lansere Gnistkurs?

Ukentlig underviser jeg på det vi i bransjen kaller for «åpne klasser». Her kan du komme og gå som du vil. Det er alltid et åpent nivå, derav navnet. Så du kan ikke legge opp timene som et kurs. Med kurs kan du derimot begynne i én ende, og ta deltakerne med på en reise der de får en god lærekurve. Det kan du ikke like lett når du kommer på en time i ny og ne. For meg er det ekstra kjekt å legge opp en periodeplan der deltakerne starter med det grunnleggende før de går det avanserte – både fra de fysiske stillingene til filosofi.

Hva er den beste tilbakemeldingen du kan få etter et kurs? 

Jeg mistenker at mange vil starte på kurset og tenke at «nå skal jeg trene». Det jeg håper, er at deltakerne vil oppleve at yoga er mye mer enn fysisk trening, selv om det helt klart er en super treningsform også! Den beste tilbakemeldingen vil være at deltakerne opplever yoga som en mer helhetlig praksis som også inkluderer det mentale – og kanskje også det åndelige.

Gnistkurs med Silje Thorstensen

Er du nysgjerrig på yoga, eller har du så vidt forsøkt, men så kom livet litt i veien? Uansett årsak, et nettkurs i yoga med Silje Thorstensen gir deg ro og tid til å lære når det passer deg.

Her kan du lese mer om yogakurset.

Gnistkurs-menyen består også av andre spennende tema. Du kan for eksempel bli bedre til å bake, ved å gå på bakekurs. Bli bedre kjent med vår ekspert Elin Vatnar Nilsen, kjent fra Krem.no. Her er en oversikt over alle Gnistkurs.

Tekst: Ann-Mari Gregersen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *