EN KONSTRASTFARGE ER DIN BESTE INTERIØRVENN

Kontrastfarge bilde av soverom

De fleste tenker naturlig nok på hvilken hovedfarge de skal velge i et rom. Eller kanskje to hovedfarger. Glem bare ikke å tenke på en konstrastfarge, for den kan virkelig løfte et rom fra fint til fabelaktig.

Tekst: Ann-Mari Gregersen

TRE FARGEVALG Å TA

Kontrastfarge.
Her er hvitt brukt som kontrastfarge på flere deler i interiøret, fra sofa til bord og gardiner. Foto: Tarkett

Når du skal fargesette rom, er det ikke alltid lett å vite hvor mange farger du skal ha. Som huskeregel kan du ha dette i bakhodet.

  • 1-2 hovedfarger. De skal være rammen, og på store flater som vegg og gulv.
  • 5-7 aksentfarger. Disse gjør at det ikke blir kjedelig. Høres det mye ut med 7? Velg f.eks 3 som er i én ton-i-ton farge og 4 som er i en annen ton-i-ton farge. Du kan også velge bare 3 aksentfarger.
  • 1 kontrastfarge. Det er vanlig å ha en slik farge på enten én eller to gjenstander. Det vil gjøre at de andre elementene i rommet virkelig kommer til sin rett. Som du ser av bildet over, kan du også ha en konstrastfarge på flere elementer. Da kan det være lurt å ha disse i grupper.

LÆR MER OM KONSTRASTFARGE I INTERIØRET

«Fargekurs fra Bonytt» er et interiørkurs som vil hjelpe deg å navigere riktig i fargejungelen, enten du trenger hjelp til å forstå mer om hovedfarge, aksentfarge og konstrastfarge, eller vil vite om det er smart å male taket mørkt eller ei.

Hva bør du tenke på ved valg av farge i hjemmet? Bør vinduskarmer og dørkarmer alltid være hvite? Dette og mere til vil du få lære av våre dyktige interiøreksperter fra Bonytt.

Nettkurset er videobasert, og du kan gjennomføre det i eget tempo, akkurat når det passer for deg!

Her kan du lese mer og bestille nettkurset «Fargekurs fra Bonytt».

Hovedbilde: Svart lampe som kontrast til soverommets mer avdempede farger. Foto: Ellos.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *