BIRGIT TORKILDSBY: INTERIØREKSPERT

birgit interiørekspert interiørkurs nettkurs

Birgit Torkildsby er produkt- og interiørdesigner, med særlig ekspertise innen farger og tapeter. Hun er gift, har to tenåringer og hunden Charlie, en blanding av dvergschnauser og dansk-svensk gårdshund.

5 KJAPPE MED BIRGIT TORKILDSBY

  1. Guilty pleasure: Jeg kan se alle typer serier og film, bare det er bra estetikk og interiør! 
  2. Favoritt-interiørprodukt: Tapet. Med én operasjon kan du skifte farge, stil og stemning på ett rom. Jeg har tapet i alle rom!
  3. Kan ikke starte dagen uten…..En kopp Prince of Wales fra Twinings, som drikkes av en brun keramikk-kopp med valnøtt-håndtak. Jeg elsker å kombinere materialer!
  4. På ønskelista: Jeg fryser så innmari, og går i hi i 6-7 måneder. Så det må gjerne bli litt varmere i Norge! Rent hypotetisk altså, og ikke som et resultat av klimaødeleggelser. 
  5. Hva brenner du for: Bærekraft. Ikke velg årets trendfarge bare fordi det er nettopp det, og så pusser du opp etter tre år fordi du er lei. Det normale er å pusse opp etter 7 til 15 år. Lag en personlig fargepalett, velg farger du kjenner i magen og hjertet at du virkelig elsker. Det er både smart for miljøet og pengeboka.
Birgit Torkildsby har egentlig alltid vist at farger og interiør var hennes vei. Det ble bare en liten omvei dit. Til venstre er hun avbildet sammen med Kriss Daatland, redaktør i Bonytt, som hun holder interiørkurs sammen med.

DA FAR DRO PÅ FISKETUR …

Hva jobber du med akkurat nå?

Jeg jobber som interiørdesigner, er trend-analytiker for ulike firma samt at jeg også leverer analyser, holder kurs og trendforedrag. Så har jeg også podcasten Bonytts interiørprat med Bonytt-redaktør Kriss Datland. Som selvstendig næringsdrivende blir det med andre ord en variert arbeidshverdag.

Når ommøblerte du rommet ditt første gang?

Det har jeg alltid holdt på med! En av de første gangene jeg husker, var jeg sju år. Jeg og min mor benyttet sjansen da pappa var på fisketur. Da var det inn med ny tapet på barnerommet. Jeg overtok barndomshjemmet mitt, og sover faktisk i dag på akkurat det rommet. 

Jeg og min mor benyttet sjansen da pappa var på fisketur. Da var det inn med ny tapet på barnerommet.

Når skjønte du første gang at interiør og farger var din vei?

Det var en litt broket vei frem dit. Jeg kommer fra en akademisk familie, og det var ingen i min krets som hadde noe kreativt som yrke. Det var aldri noe press hjemmefra. Likevel vokste jeg opp med en idé om at jeg måtte bli noe «ordentlig», selv om jeg alltid har puslet, ordnet og fikset rundt meg.

Da jeg hadde Barbier og Cindyer, var det ikke dukkeleken som var spennende. Nei, jeg lagde husene deres. Som tenåring har jeg alltid tegnet og malt. Men jeg valgte det sikre til å begynne med, og jobbet meg gjennom ex.phil og første avdeling jus.

På en backpacker-tur at jeg tok valget. Jeg satt der med tegnesakene mine, og tenkte at «nei, nå gjør jeg noe annet».  Mannen min må også nevnes her. Vi møttes da jeg var 19, og han utdannet seg til grafisk designer. Så han fikk også øynene mine opp for den kreative verden. 

fargekurs nettkurs interiørkurs
Birgit Torkildsby Birgit Torkildsby og Kriss Daatland gir deg inspirerende og konkrete tips om hvordan du kan sette farger på hjemmet ditt, i fargekurset. 

FRA JUS TIL KUNST

Veien frem til å bli interiørdesigner, farge- og tapetekspert?

Jeg startet med et år på kunstskole for å lære fag og teori. Så ble det en bachelor i produktdesign, og deretter har jeg hatt mange ulike tilnærminger til faget som interiørdesigner og stylist.I 7 år var jeg også kreativ leder og produktsjef for Borge som leverte tapeter og interiørtekstiler til faghandelen i Norge. I 2019 bestemte jeg meg for å starte Birgit Torkildsby Design, og fremfor å finne tapeter som andre skulle bruke – heller bruke det selv i kundeprosjekter. Det ledet meg til blant annet til oppdrag for Bonytt. Podder ble jeg etter å ha savnet en norsk podcast om farger og interiør, og tenkte at da får jeg lage en selv. Kriss Datland i Bonytt hadde tenkt samme tanke, og hver torsdag i sesong kommer vi med ny episode.

Hva er Birgit Torkildsby ekstra god på?

Jeg er god og trygg når det gjelder å sette sammen komplekse fargepaletter, så du får et spennende interiør med personlighet og dybde!

Hvorfor ville du lansere Gnistkurs?

I Norge legger vi mye av privatøkonomien vår i boligen, den betyr mye for oss, vi tar vare på verdien i den og er mye hjemme. Boligens estetiske uttrykk og fargebruk påvirker hvordan vi føler oss i rommene, og påvirker derfor også livene våre, men de fleste er utrygge når det kommer til å ta egne valg. Med Gnist-kurs får en én kilde å gå til, som er enkelt tilgjengelig. Det er lett å henge seg opp i Instagram, venner og familie. Mange stoler ikke på egen magefølelse og egen stil. Det må vi bli bedre på, for folk flest er flinke. Her vil du lære fakta og få en god kunnskap, slik at du kan ta kvalifiserte valg og bli trygg på din egen stil. 

Det er lett å henge seg opp i Instagram, venner og familie. Mange stoler ikke på egen magefølelse og egen stil.

Hva er bra med interiørkurs på nett?

Interiør-rådgivning kan føles overveldende. På et nettkurs kan du se det mange ganger! Mitt tips er å se gjennom alt én gang i ett strekk. Så lar du tipsene hvile litt, før du tar det som er relevant for ditt interiørprosjekt trinn for trinn. Husk at du kan se gjennom kurset så mange ganger du vil!

lettstelt hage
Stol på magefølelsen. Velg farger du liker. Pynt med det du liker, enten det er planter eller plakater. Foto: Pexels

Hvilke tilbakemeldinger vil du bli ekstra glad for?

At alle har våget å lage seg en skikkelig fargeplan for hjemmet sitt, ut fra sin egen smak med yndlingsfarger og mønster. Det lover jeg vil gjøre  mye for følelsen når du trer inn over egen dørstokk. 

GNISTKURS MED BIRGIT TORKILDSBY

Det er flere kurs å velge mellom for deg som vil lære mer om farger, tapet og interiør fra Birgit Torkildsby. Disse holder hun sammen med Bonytt-redaktør Kriss Datland. Gnistkurs har for eksempel Fargekurs og Siste finish.Er du lysten på å lære mer om yoga, hage eller kunsten å bake har vi nettkurs med eksperter også innen disse områdene. Les mer om konditor Elin Vatnar Nilsen og hennes bakekurs, eller lær mer om yogaekspert Silje Thorstensen og hennes yogafilosofi.

Her er en oversikt over alle Gnistkurs.

Tekst: Ann-Mari Gregersen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *