VELG RETT TEPPE UNDER BORD

Teppe under bord

Mange gjør én stor feil når de skal lete etter et perfekt teppe under bord.

Tekst: Ann-Mari Gregersen

RETT STØRRELSE PÅ TEPPE UNDER BORD

Teppe under bord
Rett gulvteppe gir helhet i interiøret, beskytter mot kulde og gir god akustikk. Foto: Unsplash

Å få på plass de rette gulvteppene er sentralt for å skape en helhet i hjemmet ditt. Den største feilen folk flest gjør, er at de kjøper et for lite teppe. Det kan sammenlignes med å gå med litt for korte bukser. Det fører til at alt annet du dekorerer og møblerer med, ikke vil fremstå optimalt.

Så hva er rett størrelse? I en stue vil du ha et gulvteppe som sofabena står på, og som også bord og eventuelt stoler også står godt på. Du må se etter det rette forholdet mellom størrelsen på sofaen og størrelsen på gulvteppet.

Mange går for et raust teppe under bord. Det kan se veldig fint ut å ha alle møblene i stuedelen på teppet med god margin. Det er også praktisk med et teppe under bord som er stort i spisestuen. Det er ikke noe som er mer frustrerende både for gjester og deg selv når stolen havner utenfor teppet når en skal sette seg. Et stort teppe under bord på et kjøkken eller i en spisestue kan også være med på å markere en sone i et rom.

Teppe under bord spisestue
Her er teppet stort nok, så det er god plass til å trekke ut stolene. Foto: Unsplash

BUDSJETTVENNLIG TEPPE UNDER BORD

Store tepper er dyrt og vanskelig å få tak i, tenker du kanskje? Det kan være rett. En løsning på det er å kjøpe to eller fire like gulvtepper, og så legge disse sammen. Dette vil være ekstra flott med langhårede tepper, da skjøtene ikke vil vises. Er det glattere tepper, vil de vises. De kan ta enten tråkles sammen, eller du kan kontakte et vegg til veggteppe-firma som kan kante disse så de ikke går i oppløsning.

LÆR MER OM GULVTEPPER

Tipsene om gulvtepper er en del av interiørkurset «Siste Finish». Det består av 10 steg som vil hjelpe deg å navigere riktig i interiørjungelen. Enten du trenger visuell og pratisk hjelp til å finne det optimale teppe under bord eller du er mer interessert i å lære mer om lyssetting eller å dekorere vegger.

Hva bør du tenke på når du kjøper gardiner? Hvordan kan du skape mer liv i rom ? Dette og mere til vil du få lære av våre dyktige interiøreksperter fra Bonytt.

Nettkurset er videobasert, og du kan gjennomføre det i eget tempo, akkurat når det passer for deg!

Her kan du lese mer og bestille nettkurset «Siste Finish».

Foto hovedbilde: Ellos

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *